Välj en sida

I SAMMARBETE MED BOSCH

Har tillsammans med Bosch fått testa ny Bosch Unlimited 8 (BSS821VNE4). En laddningsbar dammsugare som ska vara lika kraftfull som en vanlig dammsugare. Dammsugaren har ett förbättrat batteri som lovar upp till 65 minuters användning. Power Plus batteri från Bosch kommer med 33% mer energi tillsammans med kompakt design, ökad effektivitet och längre livslängd.

Dammsugare har en automatisk funktion som anpassar sig till golvets yta. Dammsugaren känner av ifall du t.ex. dammsuger en matta. Motorn har en garantitid på 10 år.

Med i paketet följer fyra olika munstyck.

Golvmunstycket har en roterande borste som du enkelt kan ta ut och rengöra. Det följer också med ett munstycke för möbler, ett för trånga utrymmen som t.ex. i bilen mellan säten samt ett munstycke som du kan t.ex. dammsuga ur tangentbord eller andra ställen där det är trångt.

Dammsugaren har en liten behållare med ett filter som du enkelt kan rengöra.

Vad tycker jag?

Min första tanke när jag tog tag i maskinen är att den känns stabil och bra kvalité. Den ser ganska stor ut, men väger lite.

Det som jag gillar med denna maskin är batteriet. Jag kan använda samma batteri till andra Bosch verktyg. Den lovade 65 minuters batteritiden är jag lite tveksam till. När jag hade dammsugit runt lite i vardagsrummet och soffan så visade batterimätaren redan på 1 av 3 streck. Så det tyckte jag hade gått snabbt.

Jag gillar borsten. Den samlar jättebra upp dam och katthår. I mitt hushåll finns två katter och jag får ofta dammsuga soffan. Det som jag reagerat på är att ibland när jag dammsuger mattor eller soffan så stannar borsten. Då suger den endast. Kanske är detta pga. autofunktionen? När jag stänger av dammsugare och på igen så börjar den snurra,

Det långa röret är jättebra i bilen och runt golvlisterna. Det är långt och flexibelt.

Det tredje munstycket är som små röda rör. Detta munstyck är jättebra att dammsuga smulor ur t.ex. kökslådor och tangentbord. De små hålen drar inte med sig föremål utan endast damm och smulor som ryms igenom rören.

Det fjärde munstycket är utmärkt på möbler. Även om jag tyckte bäst om golvmunstycket på soffan eftersom det tog bättre upp katthåret.

Behändig

Bosch Unlimited 8 är verkligen behändig. Du kommer lätt under soffan och sängen. Första intrycket av borsten är att den känns stor och klumpig, men den var flexibel och behändig.

Jag gillar också led-belysingen på borsten. Man ser dammet mycket bättre och den suger verkligen upp allting. Tack vara denna belysning så såg jag också hur mycket hår som egentligen kommer av mina fyrfota vänner. Följande dag kunde det vara lika mycket på golvet igen,

Ett bevis på att dammsugaren verkligen gör sitt jobb ser man i dammbehållaren och filtret. Även det finaste katthåret sugs upp och fastnar i filtret.

Du öppnar enkelt behållaren med ett knapptryck.

En annan bra sak är ju att men inte har någon kabel och slang som hänger efter. Det är enkelt att dammsuga i trapporna. Bara att ta med den ut i bilen. Bara att se till att den är laddad.

Laddaren som följde med kan du skruva fast på väggen. I laddaren kan du också sätta fast alla unstyck så att de är samlade på ett och samma ställe.

Priset i butiken är 599 euro. Ett saftigt pris, men ändå prisvärd.