Meditation

Vad är meditation?

 

Man kan säga att meditation är en upplevelse av sinnets och själens obegränsade natur. Du kan se det så här; molnen på himlen är dina dåliga tankar som blockerar solen från att skina över dig. När du går in i meditationen tar du bort dessa moln (dina tankar) och solens strålar kommer att lysa på dig och du börjar se allt mycket klarare.

Det sägs att vi har över 60.000 tankar per dag. Många av dessa är negativa tankar som kan ha en negativ inverkan på vårt liv. Att göra en meditation är som att starta om din hjärna precis som du gör med en dator när den börjar bli långsam. När du mediterar dig saktar du ner dina tankar.

Med meditation har du bättre kontroll över dina tankar. Självklart kommer dessa dåliga tankar till dig under meditationen, men då ser du dem bara som molnet som glider bort i himlen. Efter några dagar av meditation kommer du att känna att det är lättare att ignoerera de dåliga tankarna. Det kommer också att förbättra din självkänsla.

Med meditation har du bättre kontroll över dina tankar.

 

Meditation kan också ha många fysiska fördelar, till exempel kan du sova bättre, ditt blodtryck kan förbättras, du kan få mera energi och din kroppshållning kan bli bättre.

Meditation hjälper inte bara dig, utan det hjälper också människor att runt omkring dig och ditt beteende mot dem. Vi blir mer sympatiska.

Naturligtvis är ingen av dessa fördelar en garanti, men det som de flesta som håller på med meditation anser att det hjälper dem att slappna av och tänka klart.

Under en meditation kan du få många olika känslor som kommer till dig och det är normalt. Det kan vara ilska, rädsla, sorg, ånger och obehag. Det kommer också onödiga tankar.

Hur börjar man

 

För att börja meditera behöver du inga extra verktyg, utrustning eller några dyra kurser. Du kan meditera var du än är, förutom när du kör eller gör något farligt arbete. Du kan även göra det när du går. Allt du behöver är dig själv och några minuter. Säg inte att du inte har tid. Om du inte har 5 minuter om dagen för att göra meditation så behöver du verkligen titta över ditt schema. För allt du behöver är verkligen 5 minuter till att börja med.

Det finns böcker du kan läsa för att veta mer om meditation, dess historia och så vidare, men det betyder inte att du kommer bli expert på att göra det. Du måste verkligen börja träna det. Du kan ta hjälp av någon lärare som kommer att vägleda dig eller lyssna på någon guidad meditation.